Stäng

Varukorg (0)

Kundvagnen är tom
Total summa för varukorgen: 0 kr
Till kassan

Meny

  • Exklusiva AIK-produkter
  • Fri frakt vid köp över 999 kr
  • Stöd din klubb, vårt AIK

INTEGRITETSPOLICY

Integritetspolicy, Leverans- och Köpvillkor

Senast uppdaterad 2018-05-24

Integritetspolicy

Din integritet är viktig för oss på AIK Fotboll. Vi arbetar för att säkerställa en hög nivå av dataskydd som värnar om din personliga integritet vid användning av våra tjänster och webbplatser. Därför har vi utvecklat en integritetspolicy som beskriver hur vi samlar in, använder, delar, överför och lagrar dina Personuppgifter.

 

Dina personuppgifter skyddas av EU:s nya förordning om personuppgifter och dataskydd GDPR (General Data Protection Regulation) som avser att öka skyddet för privatpersoners personliga integritet med hänsyn till det ökade antalet register och sammanställningar som lagras bl.a. elektroniskt. Denna förordning gäller som lag från och med 2018-05-25 i Sverige.

Inom ramen för försäljning av varor och tjänster på aikshop.se kommer personuppgifter hänförliga till dig att behandlas. www.aikshop.se ägs av AIK Merchandise AB (organisationsnummer: 556580-6162) med adress Evenemangsgatan 31, 169 79 Solna är personuppgiftsansvarig för den personuppgiftsbehandling som sker inom ramen för försäljningen av varorna och tjänsterna. AIK Merchandise är ett helägt dotterbolag till AIK Fotboll AB (organisationsnummer: 556520-1190). Nedan benämns båda bolagen som ”AIK”, ”vi” eller ”oss”. För ytterligare information relaterad till AIK Fotbolls verksamhet klicka här.

 

  1. Vad är Personuppgifter och vilka uppgifter samlar vi in?

Personuppgifter är data och information som kan användas för att direkt eller indirekt identifiera en enskild person.

Informationen kommer att användas i syfte att AIK, vid köp, ska kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig. I detta syfte har vi också behov av att kunna föra över dessa uppgifter till våra samarbetspartners/leverantörer. Informationen som samlas för att kunden ska kunna genomföra ett köp används endast för detta ändamål och kommer inte att spridas till någon utomstående, förutom i samband med att din beställning behandlas.

Vi samlar in och använder Personuppgifter hänförliga till dig när du använder tjänsterna på aikshop.se. Det kan t.ex. röra sig om namn, personnummer, adresser och andra kontaktuppgifter, användarnamn, köpinformation eller beteende.

Vi samlar även in data som inte kan kopplas direkt till dig, som t.ex. sammanslagna data och aggregerad information om flera användares aktiviteter inom tjänsterna, för att få kunskap om hur vi kan ge användarna bättre information och för att förstå vilka delar av webbplatserna och tjänsterna som är mest intressanta.

Dina uppgifter sparas enligt lag och används enbart i syfte med att fullgöra våra åtaganden gentemot dig som kund.

 

  1. Vad används dina Personuppgifter till?

AIK behandlar alltid dina Personuppgifter i enlighet med Dataskyddslagstiftningen. Den lagliga grunden för behandlingen av dina Personuppgifter är antingen att du samtyckt till sådan behandling eller att behandlingen är nödvändig för att vi ska kunna fullgöra våra rättsliga skyldigheter enligt lag. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom att kontakta AIK på den adress, telefonnummer eller e-postadress som anges i punkt 10 nedan, men detta innebär att du inte längre kan vara Användare av Tjänsterna.

Dina Personuppgifter används för att:

  • Vid bearbetning av beställningar och returer i vår webbshop
  • Vid sms-aviseringar om leveransstatus
  • Vid kontakter angående eventuella problem med din order/leverans
  • Vid korrespondens om frågor och övrig information
  • Vid utskick om erbjudanden i form av nyhetsbrev, då alltid med instruktioner om hur du kan avanmäla dig ifrån vidare utskick 
  • Vid analyser av köpmönster för att ge relevanta erbjudanden och information
  • Vid bekräftelse av minimiålder som enligt lag gäller för att få handla online
  • Vid utannonsering av vinnare i tävlingar som vi arrangerar
  • Vid eventuella enkätutskick för att förbättra våra tjänster och erbjudanden.
  • Vid arbete som förhindrar missbruk eller annan olämplig användning av vår hemsida

Dessutom används dina Personuppgifter i interna analyser för att förbättra AIK:s erbjudanden, information, tjänster och vår kommunikation med våra Användare.

Vi vidarebefordrar, säljer eller byter aldrig dina personuppgifter för marknadsföringsändamål till tredje part.

3 Utlämnande av dina Personuppgifter

Vi kan komma att ge andra bolag inom AIK Fotboll, Leverantörer som vi samarbetar med samt våra IT-leverantörer, både inom och utanför EU/EES, åtkomst dina Personuppgifter. Syftet med detta är att vi ska kunna administrera och fullgöra vårt avtal med dig och att se till att våra IT-system fungerar.

Beroende på vilka Tjänster som du önskar använda, kan det vidare hända att vi delar med oss av, överför eller på annat sätt gör dina Personuppgifter tillgängliga för våra dotterbolag, Föreningar och/eller Leverantörer i enlighet med denna Integritetspolicy. Syftet med sådan överföring är att dessa dotterbolag, Föreningar eller Leverantörer ska kunna tillhandahålla den Tjänst eller de produkter och tjänster du önskar. Dina Personuppgifter kan även kombineras med annan information hänförlig från Tjänsterna eller från tredje part i syfte att tillhandahålla och förbättra de Tjänster som tillhandahålls inom ramen för AIK, liksom marknadsföringen av dessa. Vi har ingått skriftliga avtal med dessa parter, genom vilka de åtar sig att endast behandla dina Personuppgifter i enlighet med våra instruktioner och med Dataskyddslagstiftningen samt att inte använda dina Personuppgifter för andra ändamål än vad som anges i denna Integritetspolicy.

Dina Personuppgifter behandlas alltid konfidentiellt och skyddas med lämpliga säkerhetsåtgärder. När vi anlitar leverantörer av IT-tjänster som finns utanför EU/EES säkrar vi att dina uppgifter skyddas på ett adekvat sätt, t.ex. genom att ett dataöverföringsavtal (som inkluderar EU-kommissionens modellklausuler för skydd av Personuppgifter) tecknas med den leverantör utanför EU/EES som får åtkomst till våra IT-system.

Vi kan också dela med oss av Personuppgifter till andra om det krävs enligt lag eller om det är nödvändigt för att förebygga, upptäcka och åtala illegal eller misstänkt olaglig verksamhet eller för att förhindra andra skador eller som svar på en rättslig åtgärd eller för att genomdriva våra rättigheter och krav.

 

4 Tredjepartstjänster

Tjänsterna kan komma att inkludera länkar till tredjepartswebbsidor som du kan omdirigeras till. Vi ansvarar inte för sådana parters hantering av dina Personuppgifter. Vi rekommenderar att du noga studerar dessa parters villkor för hantering av dina Personuppgifter.

Inom Tjänsterna kan du komma att ha möjlighet att exportera information till tredje parts applikationer och webbsidor, som Facebook eller Twitter. Om du utnyttjar sådana möjligheter kan du komma att även exportera Personuppgifter. Vi ansvarar inte för sådana parters hantering av dina Personuppgifter. Vi ber dig observera att din information kan komma att bli tillgänglig för andra som besöker eller använder sådana applikationer eller webbsidor.

 

5 Begränsning av reklam och information

Du kan när som helst välja bort informations- och marknadsföringsmeddelanden via e-post genom att klicka på avregistreringslänken i nyhetsbrev som skickas ut. Om du väljer att utnyttja denna möjlighet att välja bort informations- och marknadsföringsmeddelanden, kommer dina möjligheter att hålla dig informerad om de Tjänster, erbjudanden eller evenemang som dessa aktörer tillhandahåller att begränsas.

6 Vilka tekniska lösningar nyttjar vi i interaktion med dig

AIK Fotboll använder flera olika tekniska lösningar i erbjudandet av våra tjänster.

E37

När du lägger en order på aikshop.se så använder vi oss av e37, vilket är vår plattform där vi har vår webshop. Där samlas all den information du uppger vid beställning, namn, mailadress, adress, telefonnummer och även personnummer om du handlat med faktura (Du behöver alltså aldrig uppge ditt personnummer om du inte handlar på faktura). Här samlas även information om hur du har betalat (direkt via bank, ditt kort eller vilken typ av faktura du valt) men inga uppgifter om kortnummer eller bankuppgifter (enbart vilken direktbank du betalat via vid köp med direktbetalning via bank) sparas i e37. All information som rör din betalning krypteras med SSL (Secure Sockets Layer) vid överföring till SVEA Ekonomi och dina kortuppgifter varken registreras eller lagras av aikshop.se. I e37 finns även information om ditt ordernummer samt kundnummer och om du varit inloggad vid lagd order.

I e37 så gör vi även ibland noteringar vid till exempel byten, reklamationer, återköp samt om du valt att ändra adress, skrivit fel mobilnummer eller annan relevant information som tillhör din order. Ibland kan vi även kopiera relevant mailkonversation kopplat till din order eller hänvisa till mailkonversation vi haft.

I e37 finns även information om hur vi kan spåra din försändelse vid behov.

All den informationen som finns i e37 sparas för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden mot dig som kund.

 

MAIL

I vår mail finns all information om din order enligt den order du lagt och den orderbekräftelse du får vid lagd order.
Denna skickas ut till den mailadress du angivit, och vid behov skickas den i sin helhet till vår leverantör/samarbetspartner för speciefik beställning av en produkt du beställt (till exempel glas med personlig gravyr då din order skickas direkt från leverantören).
Här finns även de mailen du skickar till oss med frågor/svar.
Vid specifika frågor och ärenden som rör någon annan avdelning/person inom AIK så vidarebefordras ditt mail i sin helhet till berörd avdelning/person.

Vid behov noterar vi delar av ditt mail i e37 (byten, returer, spårning av paket, problem som dykt upp, restade varor etc.) som är relevant för din order.

Cookies

AIK använder så kallade cookies på sidan www.aikshop.se. En cookie är en liten textfil som en webbplats sparar på besökarens dator. Cookies används på många webbplatser för att ge en besökare tillgång till olika funktioner. Informationen i en cookie kan också användas för att följa en användares surfande på webbplatser som använder samma cookie.

 

Det finns två typer av cookies, permanenta och temporära (”session-cookies”). Permanenta cookies lagras som en fil på din dator eller mobil under en viss tid tills du själv, eller servern som sänt dem, raderar dem. Session-cookies lagras tillfälligt och försvinner när du stänger din webbläsare.

 

Måste jag tillåta cookies?

Denna webbplats använder cookies för funktionalitet kritisk för att det ska gå att handla i butiken. Om du blockerar cookies kan du därför ej heller handla i butiken. Utan cookies kan du dock fortfarande titta på sidor och artiklar i butiken, men vissa funktioner kan bete sig oväntat.

Om du vill handla i butiken men inte vill att några cookies ska sparas på din dator när du stänger din webbläsare så kan du besöka sidan i privat läge. Detta läge kallas olika saker beroende på din webbläsare: "Inkognitofönster" (Chrome), "Privat fönster" (Firefox) eller "InPrivate-fönster" (Microsoft Edge). Alla cookies som satts under besöket i privat läge raderas då ifrån din dator när du stänger din webbläsare.

Hur använder vi cookies?

Denna webbplats använder cookies för att hantera artiklar i varukorgen, inloggning på "mina sidor" och för vissa funktioner som endast ska visas en gång per besökare. Om du stänger din webbläsare och senare kommer tillbaka till butiken så sparas dina inställningar och artiklar i varukorgen med hjälp av cookies. Vi använder även cookies för att kunna anpassa och göra information och marknadsföring så relevant som möjligt för dig.

Informationen om inloggning på "mina sidor" lagras i en så kallad sessionscookie och raderas därför när du stänger din webbläsare. Våra övriga cookies lagrar inte information för att identifiera dig.

Vi använder även cookies som statistikunderlag, till exempel för att se vilka artiklar samma besökare tittar på för att kunna erbjuda automatiska produktrekommendationer.

Tredjepartscookies

Vi använder Google Analytics och AdWords som också sätter cookies, detta för att få en bild av hur våra besökare använder webbplatsen. Dessa cookies innehåller inte heller identifierande information om vem du som besökaren är.

Våra social media-kopplingar med AddThis för till exempel Facebook, Google+, Twitter och Instagram sätter också cookies. Dessa cookies innehåller inte heller identifierande information om vem du som besökaren är. För mer info, se AddThis privacy policy.

 

 

7 Säkerhet

Vi tar säkerheten för din personliga information på största allvar. Dina Personuppgifter är lösenordskyddade och personlig information som du lämnar till oss är skyddad mot obehörig åtkomst genom olika tekniska åtgärder.

8 Lagring av Personuppgifter

Vi lagrar dina Personuppgifter endast så länge som det behövs för att kunna fullfölja de ändamål som beskrivs i denna Policy eller så länge som krävs enligt lag. Vi har rutiner på plats för att uppgifterna därefter raderas.

9 Information om dina rättigheter till insamlade Personuppgifter; uppdatering, rättning och radering av Personuppgift

Du har rätt, i enlighet med vad som följer av Dataskyddslagstiftningen, att när som helst begära att få tillgång till de Personuppgifter som behandlas, att få felaktiga Personuppgifter rättade, att begära att vi ska sluta behandla samt radera Personuppgifter som vi behandlar med stöd av ditt samtycke, att begära att behandlingen av Personuppgifterna begränsas, att utöva rätt till dataportabilitet, samt att invända mot behandlingen av Personuppgifterna. I sådant fall ber vi dig att kontakta AIK på e-post fotboll@aikfotboll.se eller telefon på 08-735 96 50.

Om du bedömer att AIK:s behandling av dina Personuppgifter inte sker i enlighet med Dataskyddslagstiftning, har du även rätt att när som helst inge klagomål till Datainspektionen, som är tillsynsmyndighet.

 

10 Frågor om integritet och behandling av Personuppgifter

Om du har några frågor eller funderingar kring denna Integritetspolicy eller om du skulle vilja framföra ett klagomål, vänligen kontakta oss:

Telefon: +46 (0) 8-735 96 50
Adress: Evenemangsgatan 31, 169 79 Solna
E-post: fotboll@aikfotboll.se